Du er logget ud – men vi har gemt din varekurv. Log ind igen og se indholdet i din varekurv.

Produktet er nu i din varekurven

Varekurv

Skær et græskar ud

DIY

by Panduro

Skær et græskar ud

Lav en klassisk græskarlygte, som kan lyse op i mørket til halloween! Eller lav en lidt anderledes, som vi har gjort her, i form af en sød heksekat. Hvis du lader dit græskar stå udenfor, hvor det er køligt, holder det længere. Husk bare ikke at lade det ikke stå ude og fryse i frostvejr. Så kan du afvente, at mørket falder på, og lyse græskarret op med en LED-lyskæde. LED-pærer afgiver ikke varme, og så holder dit græskar bedre.

Tip! Gem græskarkødet og lav en lækker græskarsuppe eller græskartærte. Græskarkernerne kan du riste og for eksempel bruge i müesli.

Skær et græskar ud

Sådan gør du

  • 1

    Begynd med at skære et hul øverst oppe på græskarret eller på bagsiden. Hvis stilken bliver siddende i toppen, holder græskarret længere.

  • 2

    Grav alt frugtkødet ud, og skrab omhyggeligt alle frø og tråde ud. Sørg for, at der ikke sidder noget tilbage, ellers kan græskarret begynde at mugne.

  • 3

    Udtynd eventuelt skallen, så den er 2-3 cm tyk.

  • 4

    Tegn et ansigt på græskarret med en pen, eller skitser dit motiv på tyndt papir. Hold papiret mod græskarret, og overfør motivet ved at stikke en nål igennem papiret.

  • 5

    Begynd forsigtigt at skære motivet ud med de små save eller en skarp kniv. Høvl det yderste lag af græskarret væk med et smalt græskarværktøj for at lave knurhår, hvis du laver en kat.

  • 6

    Farvelæg kattens øjne med en sort Posca-pen.

Flere krea-idéer
Trustpilot