Du er logget ud – men vi har gemt din varekurv. Log ind igen og se indholdet i din varekurv.

Produktet er nu i din varekurven

Varekurv

Sy Rødhættes hætte

DIY

by Panduro

Sy Rødhættes hætte

Vover du dig ind i den mørke skov til halloween? Forvandl dig til Rødhætte og trods både ulven og skovens farer på årets mest dystre dag. Sy en blodrød hætte med vores enkle mønster, så har du en imponerende udklædning og kan træde ind i eventyrverdenen. Filt er et nemt materiale at sy i, og du behøver hverken at zigzagge over kanter eller lave sømme. Match din hætte med en hellang slængkappe, blodigt ulvesår og blodsprængte linser.

Fuldend forvandlingen til uhyggelig Rødhætte:


Sy Rødhættes hætte

Sådan gør du

  • 1

    Download mønsterskabelonen og tegn en 90° vinkel til kraven på et mønsterpapir.

  • 2

    Mål et løst mål omkring halsen, og del det med fire (cirka 10-12 cm for voksne og 6-8 cm for børn). Lav markeringer til halsudskæringen på begge sider med målet, du har fået.

  • 3

    Tegn en fin, rundet halsudskæring op ved at runde et målebånd fra den ene markering til den anden. Tænk på, at målet du får i halsudskæringen skal være x4 og sidde ret tæt omkring halsen. Tegn bunden på kraven cirka 20 ned fra halsudskæringen. Mål fra halsudskæringen og ned, så målet bliver jævnt hele vejen. Klip mønsterdelen ud.

  • 4

    Klip mønsterdelen ud i hobbyfilt fire gange med 1 cm sømrum i sidesømmene. Hvis du vil, kan du folde stoffet på midten og klippe en del dobbelt, så du slipper for en søm midt bagpå. Ellers lægger du sømrum til og har en søm midt bagpå.

  • 5

    Sy sidesømmene sammen med en lige søm til en åben krave. Pres sømrummene fra hinanden.

  • 6

    Klip to stykker tyl ud på 20 x 140 cm. Rynk tyllen, og sæt den fast med knappenåle i kravens halsudskæring.

  • 7

    Tegn en hætte op på mønsterpapir med en lige fordel og rundet bagdel (som på skitsen). Lav hætten cirka 40 x 40 cm stor til en voksen og 30 x 30 cm til børn. Lav en rund halsudskæring i kanten forneden. Halsudskæringen skal være dobbelt så lang som den halsudskæring, du lavede til kraven. (Eksempel: Hvis halsudskæringen på kraven er 14 cm, skal halsudskæringen på hætten være 28 cm).

  • 8

    Klip to dele af hætten ud med 1 cm sømrum efter dit mønster. Sy delene sammen bagpå (lad den stå åben foran og i halsudskæringen). Pres sømrummene fra hinanden.

  • 9

    Sy hætten fast på kraven ret mod ret langs halsudskæringen med tyllen imellem.

  • 10

    Klip to 50 cm lange satinbånd, og sy dem fast ved halsudskæringen, så du kan binde hætten sammen med en sløjfe.

Flere krea-idéer
Trustpilot