Du er logget ud – men vi har gemt din varekurv. Log ind igen og se indholdet i din varekurv.

Produktet er nu i din varekurven

Varekurv

Hækl en vest med oldemorfirkanter

DIY

by Panduro

Hækl en vest med oldemorfirkanter

Hækl en flot og farvestrålende vest med enkle oldemorfirkanter. Her beskriver vi, hvordan du hækler en klassisk oldemorfirkant, og som et twist hækler du dem sammen til en farvestrålende vest, som vil være megaflot til en hvid bluse og et par jeans.

Hækleopskrift – hæklet vest med oldemorfirkanter:

Begynd med at lave en magisk ring med garn 1.
Afslut hver omgang med en fm i omgangens første st.

1. omg.: Begynd med at lave 3 lm, det er den første stangmaske. Hækl derefter 15 st omkring den magiske ring. Afslut med en fm i første stangmaskes top. Træk den magiske ring til, klip garnet af, så der er 25 cm tilbage til at hæfte med. Skift farve.

2. omg.: På denne omgang skal der hækles felter med 2 stangmasker i hver. Det gør du ved at samle almindelige stangmasker på hæklenålen og vente med at trække garnet igennem sidste gang, til du har begge stangmasker på hæklenålen. Det giver en mere spids form, som minder om et kronblad. Hækl 16 felter med 1 lm imellem hvert felt. Skift farve.

3. omg.: På denne omgang skal du hækle felter som på den foregående omgang, men med 3 stangmasker i hver, så du venter med at trække garnet igennem sidste gang, til du har alle 4 st på hæklenålen. Du skal hækle de nye felter i lm-buerne imellem felterne fra den foregående omgang. Hækl *1 felt, 1 lm*, gentag fra *–* 3 gange, derefter 1 lm til (dette danner et hjørne). Gentag 3 gange for at hækle firkantens fire sider (16 felter i alt). Skift farve. Hæft eventuelt enderne efterhånden.

4. omg.: På denne omgang skal du hækle felter som på den foregående omgang med 3 stangmasker i hver. Du skal hækle de nye felter i lm-buerne imellem felterne fra den foregående omgang. Hækl *1 felt, 1 lm*, gentag *–* 4 gange, derefter 1 lm til (dette danner et hjørne). Første felt på denne hækles i samme lm som sidste på siden før. To felter i hvert hjørne giver firkanten en kvadratisk form. Gentag 3 gange for at hækle firkantens fire sider (20 felter i alt). Skift farve.

5. omg.: Hækl *3 st, 1 lm*, gentag *–* 5 gange, derefter 1 lm (hjørnet). Gentag 3 gange for at hækle firkantens fire sider. Begynd i hjørnets lm hver gang, så den kvadratiske form bevares. Hæft ende, og klip af.

Hækl 11 tilsvarende firkanter. Vi har brugt fire farver i samme rækkefølge på vores oldemorfirkanter, men er begyndt med forskellige farver for at skabe lidt variation. Men omgang 5 på alle 12 firkanter har samme lyse farve for at give vesten en ensartet bundfarve. Vi har altså hæklet 4 identiske firkanter, 2 til forsiden og 2 til bagsiden.

Montering:
1. Brug samme garnfarve som firkanternes yderste omgang til al montering.
2. Sy 6 firkanter sammen til forstykket og 6 firkanter til bagstykket med enkle sting i firkanternes yderste m.
3. Hækl skuldrene sådan: Begynd på forstykket i sammenføjningen imellem to firkanter (sæt en markør her), og hækl 1 fm i hver m ud mod skulderen, vend og hækl tilbage til markøren. Gentag dette 2 gange. Fortsæt videre forbi markøren over hele næste firkants overside (sæt en markør i sammenføjningen imellem denne og sidste firkant). Hækl *frem og tilbage imellem denne markør og skulderen*, gentag *-* 2 gange, inden du hækler forbi denne anden markør og frem til første markør. Hæft ende, og klip af.
4. Sy nu siderne sammen imellem de to nederste firkanter, fra ærmegabene ned til kanten. 5. Hækl underkanten sådan: Hækl 1 omgang med 1 fm i hver m hele omgangen ud de 6 nederste firkanter. De næste 2 omgange hækles i fm i hver 2. m omgangen ud. Hæft ende, og klip af.

Hækl en vest med oldemorfirkanter

Sådan gør du

  • 1

    Vesten hækles med garnet Panduro Yarn Acrylic.

  • 2

    Garnforbrug ca. 2 nøgler af hver farve og 3 af det beige garn.

  • 3

    Størrelse: One size (cirka 110 cm omkring brystet og 40 cm fra skulder til underkant).

  • 4

    Du skal også bruge en 7 mm hæklenål, saks og en nål til at hæfte ender med.

  • 5

    Hæklefasthed: Hæklenål 7 med enkelt garn – 10 fm x 14 rækker = 10 x 10 cm.

  • 6

    Forkortelser: m = maske, km = kædemaske, lm = luftmaske, st = stangmaske.

  • 7

    Sådan laver du en magisk ring: Lav en løs garnløkke, og hækl derefter masker omkring løkken og garnenden. Når du har det rette antal masker, trækker du i garnenden for at snøre midten sammen.

Flere krea-idéer
Trustpilot