Produktet er nu i din varekurven

Varekurv

1. GENERELT

1.1 I denne politik for behandling af personoplysninger (Integritetspolitik) er det beskrevet, hvordan Panduro Hobby AB (Panduro, os, vores, vi) indsamler og behandler personoplysninger om dig i forbindelse med din brug af vores hjemmeside www.panduro.com.

1.2 Integritetspolitikken gælder for personlige oplysninger, som du giver til os, eller som vi indsamler via panduro.com, e-mail, sms og andre elektroniske meddelelser, samtaler med kundeservice, butikker, trykte og digitale blanketter til fx konkurrencer og events. Ligeledes generelt tilgængelige oplysninger fra sociale netværk. 

1.3 Panduro er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger. Alle forespørgsler til Panduro kan ske via de kontaktoplysninger, som findes under punkt 7.

2. HVILKE PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER VI, TIL HVILKE FORMÅL OG MED HVILKET RETSLIGT GRUNDLAG FOR BEHANDLINGEN

2.1 Når du besøger panduro.com indsamler vi automatisk oplysninger om din anvendelse af panduro.com, fx om hvilken type browser, du anvender, hvilke søgekriterier du anvender på panduro.com, din IP-adresse, herunder dit netværks placering, samt information om din pc eller mobile enhed, geografisk placering og lignende data.   

2.1.1 Formålet er at optimere brugeroplevelsen og panduro.coms funktion, eksempelvis ved at vise dig et relevant sortiment, samt at målrette markedsføringen, herunder annoncering via Facebook, Instagram, Pinterest, Youtube og Google. 

2.1.2 Retsgrundlaget for behandlingen er ”en legitim interesse” i henhold til artikel 6 i databeskyttelsesforordningen. Vores legitime interesse består i at optimere brugeroplevelsen og panduro.coms funktion, eksempelvis ved at vise dig et relevant sortiment, samt at bedrive en målrettet markedsføring.

2.2 Når du indgår en aftale eller kommunikerer med os på panduro.com, indsamler vi de oplysninger, du selv angiver, eksempelvis navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, betalingsmetode, oplysninger om, hvilke produkter du køber og evt. returnerer, ønsker vedr. levering samt oplysninger om den IP-adresse, som bestillingen er foretaget fra.   

2.2.1 Formålet er at vi skal kunne levere de produkter, du har bestilt, og i øvrigt opfylde vores aftale med dig, herunder administrere dine rettigheder i forhold til at returnere og reklamere. Oplysninger om dine køb kan vi også behandle for at opfylde lovkrav, deriblandt krav vedr. bogføring og regnskab. Ved køb indsamles IP-adressen til disse formål.

2.2.2 Retsgrundlaget for behandlingen er vores ”kontraktlige forpligtelse” samt ”retlige forpligtelse” i henhold til artikel 6 i databeskyttelsesforordningen. Behandlingen er nødvendig, for at vi kan efterkomme vores forpligtelser i henhold til aftalen mellem dig og Panduro samt vores lovbestemte forpligtelser. Hvis oplysningerne ikke afgives, kan vi ikke efterkomme vores forpligtelser.

2.3 Når du indgår en aftale, kommunikerer med os eller henter produkter (som du har bestilt på panduro.com) i en butik, indsamler vi de oplysninger, du selv angiver, eksempelvis navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, betalingsmetode, oplysninger om, hvilke produkter du køber og evt. returnerer.

2.3.1 Formålet er at vi skal kunne levere de produkter, du har bestilt, og i øvrigt opfylde vores aftale med dig, herunder administrere dine rettigheder i forhold til at returnere og reklamere. Oplysninger om dine køb kan vi også behandle for at opfylde lovkrav, deriblandt krav vedr. bogføring og regnskab. Vi behandler desuden dine personoplysninger for at kunne håndtere dine forespørgsler, besvare spørgsmål, behandle eventuelle klagesager og supportforespørgsler (inkl. teknisk support) og lignende. 

2.3.2 Retsgrundlaget for behandlingen er vores ”kontraktlige forpligtelse” samt ”retlige forpligtelse” i henhold til artikel 6 i databeskyttelsesforordningen. Behandlingen er nødvendig, for at vi kan efterkomme vores forpligtelser i henhold til aftalen mellem dig og Panduro samt vores lovbestemte forpligtelser. Hvis oplysningerne ikke afgives, kan vi ikke efterkomme vores forpligtelser.

2.4 Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, og du ikke er medlem af vores kundeklub We are Panduro, indsamler vi din e-mailadresse. 

2.4.1 Formålet er, at vi skal kunne efterkomme vores forpligtelse og levere nyhedsbrevet til dig. 

2.4.2 Retsgrundlaget for behandlingen er vores dit samtykke i henhold til artikel 6 i databeskyttelsesforordningen.

2.5 Når du tilmelder dig vores kundeklub We are Panduro, bliver du bedt om at oplyse f.eks. navn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer. Derudover vælger du selv, hvilke oplysninger du vil dele med os. Desuden indsamler vi, mens du er medlem, oplysninger om din anvendelse af We are Panduros fordele, hvilke konkurrencer, du deltager i, m.m. Vi samler disse oplysninger med de øvrige oplysninger, vi har om dig, herunder oplysninger om, hvad du har købt og evt. returneret.

2.5.1 Formålet er at kunne administrere dit medlemskab og gøre de tjenester tilgængelige og tilbyde dig de fordele, som er knyttet til medlemskabet af We are Panduro, samt at kunne sende nyhedsbreve, sms'er og breve samt lave målrettet markedsføring.  

2.5.2 Retsgrundlaget for behandlingen er vores ”kontraktlige forpligtelse” i henhold til artikel 6 i databeskyttelsesforordningen. Behandlingen er nødvendig, for at vi kan efterkomme vores forpligtelser i henhold til aftalen om medlemskab i kundeklubben. Hvis oplysningerne ikke afgives, kan vi ikke efterkomme vores forpligtelser. Behandlingen i forbindelse med udsendelse af nyhedsbrev, sms'er og breve og anden målrettet markedsføring støttes dog i stedet af en interesseafvejning, og vores legitime interesse består i at kunne bedrive en sådan målrettet markedsføring.

2.5.3 Vi anvender en automatiseret beslutningstagningsproces, såkaldt profilering, for at vise dig de tilbud, som efter vores mening passer bedst til dig, og for at kunne levere tilpasset markedsføring. Profilering anvendes, da vi ellers ikke ville kunne vise eller sende relevante tilbud og markedsføring til dig. Uden denne profilering ville du i stedet se tilbud, som ikke er relevante for dig. Du har ret til at gøre indsigelse mod profilering, se punkt 4.7 nedenfor.

2.6 Når du kontakter Customer Care via telefon, brev eller via digitale kanaler, inkl. sociale medier, indsamler vi de oplysninger, du selv angiver, som fx 

- Navn, personnummer og kontaktoplysninger eksempelvis adresse, e-mailadresse og telefonnummer. 

- Din korrespondance, oplysninger om købstidspunkt, hvor du har købt varer, evt. fejl/klager. Tekniske oplysninger om dit udstyr. 

- Brugeroplysninger for Mine sider (kun medlemmer).

Samtaler med vores Customer Care kan blive optaget i overensstemmelse med gældende lovgivning til lokale, driftsmæssige behov (fx til kvalitets- eller uddannelsesformål) og i visse tilfælde til arkivering som bevis på samtykke til direkte markedsføring og profilering. Kontokortoplysninger optages ikke. Hvis det er påkrævet i henhold til gældende lovgivning, vil du blive informeret om optagelsen ved samtalens begyndelse og du vil have mulighed for at frabede dig optagelsen. 

2.6.1 Formålet er at kunne håndtere dine forespørgsler til Customer Care, besvare evt. spørgsmål, behandle evt. klagesager og supportforespørgsler (inkl. teknisk support) og lignende. 

2.6.2 Retsgrundlaget for behandlingen er vores ”kontraktlige forpligtelse” samt ”retlige forpligtelse” i henhold til artikel 6 i databeskyttelsesforordningen. Behandlingen er nødvendig, for at vi kan efterkomme vores forpligtelser i henhold til aftalen mellem dig og Panduro samt vores lovbestemte forpligtelser. Hvis oplysningerne ikke afgives, kan vi ikke efterkomme vores forpligtelser.

3. MODTAGERE AF PERSONOPLYSNINGER

3.1 Oplysninger om dit navn, din adresse, din e-mailadresse, dit telefonnummer, dit kundenummer, dit ordre- og fakturanummer samt særskilte ønsker vedr. levering videregives til DHL eller en fragtmand, som er ansvarlig for levering af de købte varer til dig. 

3.2 Oplysninger kan videregives til eksterne samarbejdspartnere, som behandler oplysningerne på vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til teknisk drift og forbedringer af panduro.com, udsendelse af nyhedsbreve og målrettet markedsføring, herunder annoncering, og til din evaluering af vores virksomhed og vores produkter. Blandt andet kan oplysninger om dit navn og din e-mailadresse blive videregivet til TrustPilot for at de, på vegne af os, kan sende en invitation til at evaluere os på TrustPilots hjemmeside. Vælger du at registrere noget, bliver TrustPilot dataansvarlig for de oplysninger, du har angivet. Disse tredjeparter er databehandlere som udelukkende agerer efter vores instruktioner og behandler data, som vi er dataansvarlige for. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andre formål end at opfylde deres kontrakt med os og de er underlagt tavshedspligt. Vi har indgået skriftlige aftaler vedr. databehandling med alle databehandlere, som behandler personoplysninger på vores vegne.

Eksterne samarbejdspartnere er:

Speditører
Samarbejdspartnere til teknisk drift
Outsourcet kundetjeneste

3.3 To af disse databehandlere, Google Analytics v/Google LLC og Facebook Inc. er baseret i USA. Fornødne garantier vedr. overførsel af oplysninger til USA er stillet ved, at Panduro har indgået standardaftaleklausuler med disse databehandlere. Standardaftaleklausulerne er tilgængelige på EU-Kommissionens hjemmeside https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en.

3.4 Vi deler også personoplysninger med visse virksomheder, som er selvstændigt dataansvarlige. At virksomheden er selvstændigt dataansvarlig betyder, at det ikke er os som kontrollerer, hvordan de oplysninger, du har angivet, bliver behandlet. Selvstændigt dataansvarlige, som vi deler dine personoplysninger med, er

1. Statslige myndigheder (politi, skattevæsen eller andre myndigheder) i det omfang vi er forpligtet til det i henhold til gældende lovgivning eller ved mistanke om en forbrydelse. 
2. Virksomheder, som tilbyder betalingsløsninger (kortudstedende virksomheder, banker og andre leverandører af betalingstjenester). 

Når dine personoplysninger deles med en virksomhed, der er selvstændigt dataansvarlig, gælder det pågældende firmas integritetspolitik og behandling af personlige oplysninger.

4. DINE RETTIGHEDER

4.1 Vi vil, i egenskab af dataansvarlig, oplyse dig om dine rettigheder med det formål, at skabe åbenhed om, hvordan vi behandler dine oplysninger. 

4.2 Ret til indsigt 

4.2.1 Du har ret til når som helst information om bl.a., hvilke kategorier af personoplysninger behandlingen vedrører, formålet med behandlingen, hvilke oplysninger modtagere af personoplysninger, det drejer sig om, samt hvor personoplysningerne kommer fra (hvis de ikke er indsamlet fra dig). 

4.2.2 Du har ret til at få en kopi af de personoplysninger om dig, som vi behandler. Hvis du vil have en kopi af dine personoplysninger, skal du sende en skriftlig anmodning til Panduro Hobby AB, Att.: GDPR, 205 14 Malmö. Du kan blive bedt om at bevise, at du er den person, du giver dig ud for at være.

4.3 Ret til rettelser 

4.3.1 Du har ret til at få rettet forkerte personoplysninger. Hvis du bliver opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, vi har registreret om dig, opfordrer vi dig til at sende en skriftlig meddelelse til os, så oplysningerne kan blive rettet. 

4.3.2 Oplysninger, som vi har indsamlet i forbindelse med din tilmelding til We are Panduro, kan du selv rette ved at logge ind på Mine sider på panduro.com. 

4.4 Ret til fjernelse 

4.4.1 I visse tilfælde har du ret til at få fjernet alle eller en del af dine personoplysninger af os, hvis du eksempelvis trækker dit samtykke tilbage, og vi ikke har noget retsligt grundlag for at fortsætte behandlingen. I det omfang en fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendig, fx for at vi kan opfylde vores forpligtelser i henhold til lovgivningen eller for at retslige krav skal kunne fastlægges, gøres gældende eller forsvares, kan vi ikke tilgodese dit ønske om at få fjernet dine personoplysninger. 

4.5 Ret til at begrænse behandlingen til lagring  

4.5.1 Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset til kun at omfatte lagring, fx hvis du mener, at de oplysninger, vi har om dig og som vi behandler, ikke er korrekte. 

4.6 Ret til dataportabilitet 

4.6.1 Du har i visse tilfælde ret til at få personoplysninger, som du har gjort tilgængelige for os, udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt, maskinlæsbart og kompatibelt format og få disse overført til en anden dataansvarlig.

4.7 Ret til at gøre indsigelse  

4.7.1 Du har ret til når som helst at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger med hensyn til direkte markedsføring, inkl. den profilering, som foretages for at kunne lave den direkte markedsføring.

4.7.2 Du har endvidere ret til når som helst at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger i henhold til de retslige grunde for behandling, som fremgår af denne politik. Vi kan dog ikke garantere, at vi kan tilgodese dine ønsker i enhver henseende. 

4.8 Ret til at tilbagekalde samtykke  

4.8.1 Du har når som helst ret til at trække dit samtykke tilbage i forhold til bestemte typer behandling af personoplysninger, herunder den profilering som foretages af dig i din egenskab af medlem af We are Panduro. Tilbagekaldelsen af samtykket påvirker ikke lovligheden af behandlingen på grundlag af samtykket, før dette blev tilbagekaldt. Hvis du vil trække dit samtykke tilbage, bedes du kontakte os på customercare@panduro.se.

4.9 Ret til at klage  

4.9.1 Du har når som helst ret til at indgive en klage over vores behandling af dine personoplysninger til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K. Klagesager kan bl.a. indgives på mail dt@datatilsynet.dk eller telefon +45 33 19 32 00.

5. SLETNING OG FLYTNING AF PERSONOPLYSNINGER

5.1 Vi gemmer kun personoplysninger så længe det er nødvendigt for at opfylde formålet med behandlingen. 

5.2 Oplysninger som er indsamlet om din anvendelse af Panduro.com, jvf. punkt 2.1, fjernes senest når du ikke har anvendt panduro.com i en periode på 12 måneder. 

5.3 Oplysninger, som er indsamlet i forbindelse med at du har købt varer på Panduro.com eller i en butik, jvf. punkt 2.2 og 2.3, bliver som hovedregel slettet 2 år efter udgangen af det kalenderår, hvor købet fandt sted. Oplysninger kan imidlertid blive gemt i en længere periode, hvis vi har et legitimt behov for dette, dog højst i tre år, fx hvis det er påkrævet for at fastlægge retslige krav, gøre krav gældende eller forsvare retslige krav, eller hvis lagring er påkrævet, for at vi kan opfylde reklamationskrav iht. loven. For at overholde kravene i regnskabsloven gemmes bogføringsmateriale i 7 år indtil udgangen af et regnskabsår. 

5.4 Oplysninger, som er indsamlet i forbindelse med at du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev, jvf. punkt 2.4, slettes, når du trækker dit samtykke til nyhedsbrevet tilbage.

5.5 Oplysninger, som vi har indsamlet i forbindelse med din tilmelding til og under dit medlemskab af We are Panduro, jvf. punkt 2.4, bliver automatisk slettet, hvis du ikke har foretaget et medlemskøb eller klikket i et nyhedsbrev i en periode på 24 måneder, eller hvis du forinden afslutter dit medlemskab af We are Panduro.  

5.6 Du har ret til at anmode om at få flyttet dine personoplysninger (dataportabilitet). 

6. SIKKERHED

6.1 Vi har taget passende tekniske og organisatoriske forholdsregler for at forhindre, at personoplysninger utilsigtet eller uberettiget beskadiges, går tabt, ændres eller forringes, samt for at forhindre, at uvedkommende får kendskab til dem, eller at de misbruges.

6.2 Kun medarbejdere, som har et reelt behov for at kunne tilgå dine personoplysninger for at kunne udføre deres arbejde, har adgang til dem.

7. KONTAKTOPLYSNINGER

7.1 Panduro.com, Panduro Hobby AB, CVR-nr. 556073-6356, er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger i forbindelse med din brug af hjemmesiden Panduro.com.

7.2 Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne Integritetspolitik, eller hvis du vil gøre brug af en eller flere af dine rettigheder, som er beskrevet under punkt 4, kan du kontakte:

Panduro Hobby AB
GDPR
SE 205 14 Malmö 
Tlf.: +45 7015 0105
E-mail: dataprotection@panduro.se customercare@panduro.se

8. ÆNDRINGER I INTEGRITETSPOLITIKKEN

8.1 1 Den seneste opdaterede version af integritetspolitikken finder du altid på denne side. 

8.2 Ved væsentlige ændringer (f.eks. af formålene med behandlingen af personoplysninger eller kategorier af personoplysninger) bliver du informeret om disse pr. e-mail eller på panduro.com.

9. VERSIONER

9.1 Dette er version 4 af Panduros integritetspolitik, dateret den 2022-02-15.

Trustpilot