Du er logget ud – men vi har gemt din varekurv. Log ind igen og se indholdet i din varekurv.

Produktet er nu i din varekurven

Varekurv

Sæt kulør på med shibori

DIY

by Panduro

Sæt kulør på med shibori

Giv dit linned et helt nyt look med tekstilfarve! Her har vi brugt en speciel japansk shibori-teknik, som går ud på at sno stoffet omkring et rør og derefter vikle en snor stramt omkring. Så i stedet for klassisk tie-dye, hvor du binder snore eller elastikker omkring stoffet, vikler du altså snoren omkring røret og trækker stoffet sammen. Resultatet bliver stribet, lidt som striberne på en tiger. De tyndtflydende akvarel-tekstilfarver binder på stof, som består af mindst 50% bomuld (samt silke).

*Du kan også fiksere farven i ovnen på 150 °C i 5 minutter, men så må stoffet ikke være silke eller have knapper, elastikker eller detaljer, som ikke kan tåle så høj temperatur. Når du fikserer i ovn, er det vigtigt at sikre, at stoffet ikke ligger mod ovnens varmeelement.

Sæt kulør på med shibori

Sådan gør du

  • 1

    Vask stoffet mindst en gang, så al appretur forsvinder.

  • 2

    Læg plast ud over hele arbejdsoverfladen og brug handsker.

  • 3

    Fugt stoffet og find en stor cylinder, som du kan vikle stoffet omkring, for eksempel en lige papirkurv.

  • 4

    Læg stoffet omkring cylinderen. Brug en snor, som ikke afgiver farve, og bind den fast omkring hele cylinderen og stoffet i den ene kant. Bliv ved at vikle snoren 6-7 gange rundt. Hold snoren fast og pres stoffet sammen der, hvor du har viklet snoren omkring, så stoffet foldes i forhøjede, små ruller. Stram snoren til. Vikl snoren yderligere 6-7 omgange, og pres stoffet sammen mod folderne, du allerede har lavet. Bliv ved på samme måde, til du har viklet snoren omkring hele stoffet.

  • 5

    Bland lige dele farve og vand. Pensl farven på stoffet med en bred pensel, så hele stoffet føles gennemblødt. Lad stoffet ligge og trække farve 24 timer.

  • 6

    Klip snorene op. Pas på, at du ikke klipper i stoffet.

  • 7

    Fiksér farven med strygejern uden damp i 5 minutter.*

Flere krea-idéer
Trustpilot