Du er logget ud – men vi har gemt din varekurv. Log ind igen og se indholdet i din varekurv.

Produktet er nu i din varekurven

Varekurv

Lige nu: Fri fragt over 100 kr! Gælder til Budbee Box eller Bring udleveringssted.
Stop strømper med visual mending

DIY

by Panduro

Stop strømper med visual mending

Har du fået hul på strømpen? Om vinteren bliver ragsokker hurtigt slidt, men det er intet problem, når du har lært at stoppe og reparere. Her viser vi, hvordan du stopper strømper på den klassiske måde, men med et lille twist. I stedet for at dække det slidte og hullede, kan du reparere med såkaldt visible mending, dvs. at du fremhæver det smukke i reparationen. Brug garn i forskellige farver, som adskiller sig fra originalfarven, så den fine stopning, der dækker hullet, træder tydeligt frem. Du kan naturligvis anvende samme teknik til at reparere huller i både cardigans, vanter og andre strikkede ting.

Stop strømper med visual mending

Sådan gør du

  • 1

    Læg en lille syring, en tennisbold eller en hård plade ind i strømpen, så du spænder hullet op, der skal repareres. Det bevirker, at garnet i reparationen ikke bliver for spændt eller trækker sig sammen.

  • 2

    Brug garn i samme kvalitet som det strikkede, du skal reparere, så du kan vaske tøjet efter den samme vaskeanvisning. Vores ragsokker er strikket af bomuldsgarn, så derfor har vi brugt bomuldsgarn til at reparere med.

  • 3

    Sy først lange sting på den ene led med en nål uden spids et stykke fra hullets kanter. Fortsæt på samme måde, til du har dækket hele hullet med lange sting. Se vores instruktionsvideo.

  • 4

    Nu skal du væve på den anden led. Begynd længst ude på siden af hullet. Sy gennem garnet, du syede i trin 3, hver 2. tråd over og hver 2. under. Du skal altså væve garnet op og ned i de lange sting, du syede på den anden led. Væv helt tæt, så hullet bliver dækket. Sy eventuelt også et par sting uden for hullet for at forstærke det endnu mere.

  • 5

    Klip de løse tråde af, og så er stopningen klar!

Flere krea-idéer
Trustpilot