Du er logget ud – men vi har gemt din varekurv. Log ind igen og se indholdet i din varekurv.

Produktet er nu i din varekurven

Varekurv

Lav skitser med grafitpulver

DIY

by Panduro

Lav skitser med grafitpulver

Tegn et fantastisk landskab med grafitpulver og et iturevet ark papir. Med denne skitseteknik kan du lave virkelighedstro bjerge og dale med en stille sø i forgrunden. Tegningen får en utrolig flot dybde, når du laver skygger ved hjælp af de iturevne papirstykker. Tænk på, at stykkerne skal dække fra kant til kant på din tegning, så du får en ubrudt linje i landskabet. Når du er færdig med dit værk, er det vigtigt at fiksere med fixativ, så tegningen ikke får pletter, eller grafitten flytter sig.

Lav skitser med grafitpulver

Sådan gør du

  • 1

    Riv et papirark itu fra kant til kant i flere stykker. De afrevne stykker skal kunne dække hele papiret, du vil tegne på. Jo flere former du får, jo bedre! Tænk, at formerne forestiller bjerge og dale.

  • 2

    Riv grafit til et fint pulver fra en grafit- eller kulblyant ved hjælp af en hobbykniv.

  • 3

    Læg et af de afrevne papirstykker på papiret, du vil tegne på. Sørg for, at det afrevne stykke dækker hele papirets bredde, og hold det på plads med en hånd.

  • 4

    Dyp et stykke vat eller et stykke filt i grafitpulveret, og begynd at lave skygge langs papirets afrevne kant. Prøv at gøre skyggen mørkere tættest på det afrevne papir og gradvist lysere længere væk.

  • 5

    Tag et nyt, afrevet stykke papir for at lave skygge i en anden form. Fortsæt med skygger på samme måde så mange gange du vil, til du har skabt et bjerglandskab. Hvis du vil lave en effekt med vand, kan du vende det samme iturevne papir og lave skygger på samme måde.

  • 6

    Tegn detaljer som jord, træer, græs og måske nogle fugle med en blød kulbyant. Lav også gerne lidt reflekser i vandet for at få et endnu mere levende udtryk.

  • 7

    Hvis du kommer til at afsætte fingeraftryk på tegningen, kan du forsigtigt viske dem ud med knetgummi.

  • 8

    Fikser tegningen med fixativ, når den er færdig, for at undgå pletter og at grafitten flytter sig.

Flere krea-idéer
Trustpilot