Du er logget ud – men vi har gemt din varekurv. Log ind igen og se indholdet i din varekurv.

Produktet er nu i din varekurven

Varekurv

Giv din trøje et nyt design

DIY

by Panduro

Giv din trøje et nyt design

Er det ikke sjovt, når gammelt bliver til nyt? Du har sikkert tøj i hængende i skabet, som ser lidt træt ud. Prøv at give det et helt nyt look med tekstilfarve. Du får med garanti unikt og personligt tøj. Vi har brugt tyndtflydende tekstilfarve med akvarellook for at få et flot og flydende mønster på vores T-shirt, men den kan lige så godt bruges til batik og tie-dye. Tekstilfarven kan bruges til at farve tøj af mindst 50% bomuld (eller silke).

*Du kan også fiksere farven i ovnen på 150 °C i 5 minutter, men så må stoffet ikke have knapper, elastikker eller detaljer, som ikke kan tåle så høj temperatur. Når du fikserer i ovn, er det vigtigt at sikre, at stoffet ikke ligger mod ovnens varmeelement.

Giv din trøje et nyt design

Sådan gør du

  • 1

    Vask trøjen først, så al appretur forsvinder.

  • 2

    Læg plastik over hele arbejdsoverfladen for at beskytte mod pletter.

  • 3

    Vælg, om trøjen skal være fugtig eller tør, når du farver den. Hvis trøjen er fugtig, spreder farven sig meget, så lad visse partier stå tørre, hvis du ikke vil have farve over hele trøjen. Du kan også spraye vand på, når du har farvet et tørt stykke tøj, så farven flyder ud. Tænk på, at farven flyder ud i løbet af flere timer, så pas lidt på med vandet, hvis du vil have et tydeligt mønster.

  • 4

    Alternativ 1: Dryp farve ud med en pipette, og lad stoffet suge farven op.

  • 5

    Alternativ 2: Dryp farve ud og krøl stoffet sammen, så farven smitter af hist og her.

  • 6

    Læg T-shirten fladt, og lad den tørre.

  • 7

    Fikser farven, når trøjen er tør, med strygejern indstillet på bomuld uden damp i 5 minutter.*

  • 8

    Trøjen tåler derefter maskinvask ved maks. 40°C og skal stryges på vrangen. Vask trøjen separat de første gange efter farvning.

Flere krea-idéer
Trustpilot