Du er logget ud – men vi har gemt din varekurv. Log ind igen og se indholdet i din varekurv.

Varekurv

Knyt en katteseng i makramé

DIY

by Panduro

Knyt en katteseng i makramé

Din katteven fortjener kun det bedste! Med makramé kan du knytte verdens hyggeligste og bedste soveplads til din pelsede ven. Ganske enkelt en hængende trone, hvor katten kan holde øje, slappe af og tage sig en lur – eller flere! For hvilken kat elsker ikke at sove i sin egen cool hængekøje? Hvis du vil, kan du også bruge din ampel uden pude og hænge en flot potteplante op i den i stedet. Se, hvordan du laver dine egne flotte makraméampel i vores instruktionsfilm.

Knyt en katteseng i makramé

Sådan gør du

  • 1

    Klip 24 tråde a 4 m. Bind en knude i alle enderne, så trådene ikke trevler. Knyt trådene fast en efter en i en stabil pind med et slyngestik: Fold tråden på midten, og læg den under pinden. Før begge trådens ender gennem løkken og træk til, til der dannes en knude.

  • 2

    Læg de to yderste tråde på hver side, og knyt dem sammen med en knude til ophængning. Gør disse tråde fast i bordet med en stor klemme eller lignende, så arbejdet bliver på plads, når du knytter.

  • 3

    Læg de to yderste tråde på hver side til siden. Knyt så de resterende tråde sammen 4 og 4 med en square knot (først en makraméknude til højre og så en til venstre). Det bliver i alt 10 knuder i første række. Spred knuderne ud på pinden, så der bliver lidt mellemrum mellem dem.

  • 4

    Læg de to yderste tråde på hver side til siden. Knyt så de resterende tråde sammen 4 og 4 med en square knot cirka 3 cm under knuderne på rækken ovenfor. Knyt nu de nye knuder med to tråde fra hver knude på rækken ovenfor. Det bliver i alt 9 knuder.

  • 5

    Gentag trin 4, til du kun har 1 knude i rækken. Ved at lægge de to yderste tråde til siden, bliver der 1 knude mindre for hver omgang, til du kun har 1 square knot på rækken, og hele arbejdet afsluttes i en spids.

  • 6

    Tag den yderste tråd fra venstre side, og læg den diagonalt ned mod den sidste knude. Knyt nu double half hitch omkring den diagonale tråd med den nærmeste tråd. Bliv ved at knytte double half hitch omkring den diagonale tråd med de resterende tråde ned mod den sidste knude. Knyt nu på samme måde fra højre side.

  • 7

    Knyt en square knot med de 4 midterste tråde cirka 50 cm under spidsen. Bliv ved at knytte de resterende tråde 4 og 4 med square knot ud mod hver kant. Der bliver i alt 11 knuder på rækken.

  • 8

    Læg de to yderste tråde på hver side til siden. Knyt nu de resterende tråde sammen 4 og 4 med en square knot cirka 10 cm under knuderne på rækken ovenfor.

  • 9

    Knyt de to løse tråde fra hver side sammen med en square knot. Knyt en omgang til med square knot cirka 5 cm nede.

  • 10

    Klip cirka 1 meter snor af, og lav en løs løkke. Saml så alle trådene, læg den løse løkke ovenpå, og vikl snoren over løkken og fast omkring alle trådene flere omgange. Træk enden af snoren, du har viklet med, ind i løkken, og træk så i den anden ende af løkken for at trække snoren ind og fæstne den. Hæng amplen op og læg en pude i, som din kat kan sove godt på.

Flere krea-idéer
Trustpilot