Du er logget ud – men vi har gemt din varekurv. Log ind igen og se indholdet i din varekurv.

Produktet er nu i din varekurven

Varekurv

Lav fine opbevaringsskåle i ler

DIY

by Panduro

Lav fine opbevaringsskåle i ler

Kombiner forskellige materialer til personlige indretningsdetaljer! Her har vi æltet og formet lufttørrende hobbyler til flotte, rustikke lerskåle. Lad skålene være lidt ujævne, så de får et charmerende, håndlavet look. Vi har lavet låg til skålene af mønstrede perleplader, hvor vi har sat en trækugle på i et fint bånd. Tænk på, at leret ikke er beregnet til opbevaring af fødevarer, men skålene kan bruges til andre småting som hårbånd eller måske nøgler.

Lav fine opbevaringsskåle i ler

Sådan gør du

  • 1

    Tag en god klump ler, og ælt den sammen.

  • 2

    Rul leret lidt, så det bliver en cylinder. Sæt så cylinderen med bunden nedad, og form den til en skål ved at trykke fingrene ned i midten og derefter føre dem udad og opad. Tilsæt lidt vand hen ad vejen, da leret kan tørre en smule under arbejdet. Lav skålens vægge og bund cirka 1 cm tykke.

  • 3

    Når skålen er klar, løsner du den ved hjælp af en lerskærer. Så løsner leret sig fint fra bordet. Lad derefter leret tørre helt. Stil for eksempel skålen på en rist eller nogle træpinde, så der kommer luft nedefra. Så tørrer den lettere. Tørretiden afhænger også af stuetemperatur, og hvor tykt leret er. Det kan tage nogle dage, før leret er helt tørt.

  • 4

    Slib eventuelt kanten foroven med sandpapir, når skålen er helt tør, så den bliver glat og fin.

  • 5

    Lav et låg til skålen af perler og perleplade. Varier farve og mønster. Læg et stykke strygepapir over perlerne, og stryg motivet sammen. Lad perlepladen køle af under en pres.

  • 6

    Træk en trækugle på et stykke bånd af imiteret læder, og bind det fast som greb i perlelåget.

Flere krea-idéer
Trustpilot